Ο δάσκαλος Σι Ντε Φανγκ (Γου Ναν Φανγκ)

Ο δάσκαλος Σι Ντε Φανγκ 释德方 (Shì Dé Fāng ή κατά κόσμον Γου Ναν Φανγκ 吴南方 (Wú Nán Fāng) είναι φυσικός απόγονος του δασκάλου Γου Κου Λουίν 吴古伦 (Wú Gǔ Lún), γνωστού ως Σι Τζι Τσινγκ 释寂勤 (Shì Jì Qín 1831 - 1914) 27ης γενιάς μοναχών Σαολίν, η ιστορική φιγούρα του οποίου, βρίσκεται στην τοιχογραφία που διακοσμεί την αίθουσα του "Λευκού Μανδύα" 白衣 殿 (Bái Yī Diàn) του ναού Σαολίν.
 
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πάι Γιού Κου (Bai Yu Gou), το χωριό των προγόνων του. Από νεαρή ηλικία σπούδασε το ιδιαίτερο στυλ Σαολίν Κουνγκ Φου γνωστό ως "Σιν Γι Πα" 心意把 (Xīn Yì Bǎ), η "Ένωση της Καρδιάς και του Μυαλού" - πρώτα με τον προπάππου του, τον δεύτερο δάσκαλο της γενεαλογίας "Γου Κου Λουίν", του Γου Σαν Λιν 吴山林 (Wú Shān Lín, 1875 - 1970) και μετά το θάνατό του, με κάποιους συγγενείς του και τέλος με τον Τσανγκ Τσινγκ Χε 张庆贺 (Zhāng Qìng Hè, 1931 - 2004) 3ης γενεάς του Σαολίν Σιν Γι Πα. Ο δάσκαλος Γου Ναν Φανγκ έτσι κληρονόμησε τον αρχέγονη γνώση του πολιτισμού των Σαολίν αλλά και την παράδοση του προπάππου του Γου Κου Λουίν, που περιλαμβάνει την φιλοσοφία του Τσαν, το παραδοσιακό Σαολίν, την παραδοσιακή Ιατρική και τα μυστικά του ύφους "Σιν Γι Πα" - που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά στην οικογένεια των Γου από γενιά σε γενιά.

Δυστυχώς ο πατέρας δασκάλου Γου Ναν Φανγκ πέθανε όταν ήταν ένα μικρό παιδί, έτσι, ως ο μόνος γιος της οικογένειας, ο ίδιος ανέλαβε το ρόλο να φροντίσει την μητέρα του και τις αδελφές του καθώς και αργότερα την δική του οικογένεια. Ποτέ όμως, ούτε για μια στιγμή δεν ξέχασε την κληρονομιά του και συνέχισε να ασκεί το Κουνγκ Φου των προγόνων του συνεχώς. Μάλιστα υπάρχει μια συγκινητική ιστορία για το πώς ο ίδιος είχε επισκεφθεί τον διδάσκαλο Τσανγκ Τσινγκ Χε για να μελετήσει Κουνγκ Φου μαζί του, ο οποίος ήταν ένας γιατρός. Ο δάσκαλος ήταν πολυάσχολος και ιδιαίτερα αφιερωμένος στην φροντίδα των ασθενών του, αλλά "ξέκλεβε" σύντομα χρονικά διαστήματα μεταξύ των ασθενών και έδινε κάποια σύντομα μαθήματα στον Γου Ναν Φανγκ που ασκούνταν σιωπηλά μόνος του. Κάποια στιγμή είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δάσκαλο την έλλειψη χρόνου στην εξάσκηση. Τότε ο δάσκαλος Τσανγκ Τσινγκ του είπε ότι όλα όσα έκανε, κάθε λεπτό της κάθε ημέρας, ήταν μια ευκαιρία για την πρακτική - ακόμα και το ποδήλατο που γύριζε πίσω στο σπίτι!

Ο δάσκαλος Γου Ναν Φανγκ ταξίδεψε σε όλη την επαρχία Χεναν για να διαδώσει την διδασκαλία του Γου Κου Λουίν Κουνγκ Φουκ και απέκτησε πολλούς μαθητές, αλλά περίπου το 1988 χρειάστηκε να επιστρέψει στο σπίτι του για να φροντίσει την οικογένειά του. Πολλοί από τους μαθητές του τον ακολούθησαν και συνέχισε να εργάζεται και να διδάσκει στην περιοχή του.

Το 1990 ο δάσκαλος Τσανγκ Τσινγκ του ζήτησε να έρθει στο ναό Σαολίν και τον γνώρισε στον δάσκαλο Σι Τε Τζιέν 释德建 (Shì Dé Jiàn), τον μεγαλύτερο "αδελφό" του δασκάλου Γου Ναν Φανγκ (επειδή είναι συμφοιτητές του ίδιου δασκάλου τον χαρακτηρίζει ως "αδελφό"). Αυτό ήταν ένα σημαντικό γεγονός για δύο λόγους: Ο δάσκαλος Γου Ναν Φανγκ έγινε μαθητής του τότε αναπληρωτή ηγούμενου του ναού Σοαλίν, του διδασκάλου Σι Σου Σι 释素喜 (Shi Su Xi 1924 - 2006) , ο οποίος του έδωσε μοναστικό όνομα βάσει της γενεαλογίας του ναού Σαολίν (Σι Ντε Φανγκ) καθώς και ότι έτσι ήταν που άρχισε μια πολύ δυνατή φιλία με τον δάσκαλο Σι Τε Τζιέν, που κρατά ακόμα και σήμερα.

Όμως καθώς περνούσε ο καιρός, ο δάσκαλος Γου Ναν Φανγκ και ο δάσκαλος Σι Ντε Τζιέν απογοητευμένοι όλο και πιο πολύ με την εστίασή του ναού Σαολίν στον θορυβώδη και χαοτικό τουρισμό, το οικονομικό κέρδος και την προώθηση του αθλητικού ύφους τύπου μοντέρνου "Γου Σου" με σκοπό τις επιδείξεις και την προβολή των μοναχών Σαολίν ως "υπερ-αθλητές", θα έπρεπε πλέον να αποσυρθούν και να βρουν ένα ήσυχο μέρος για να ασκήσουν και να διδάξουν την ήσυχη και αρχέγονη τέχνη τους.

Το 2003 έφυγαν και οι δυο. Ο δάσκαλος Ντε Τζιέν πήγε στο μοναστήρι Σαν Χουάνγκ Ζάι, τότε ήταν ένας μικρός ναός που κατοικούταν από δύο μοναχές και με την χαρούμενη συμφωνία των μοναχών, ξεκίνησε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την κατασκευή ενός μεγάλου μοναστηριού και θεραπευτικού κέντρου για να προωθήσει τις παραδόσεις του "Τσαν" 禅 (Chán), την Πολεμική τέχνη "Γου" 武 (Wǔ) και την παραδοσιακή Ιατρική "Γι" 醫 (Yī), με έμφαση στα βότανα, τα φυτικά φάρμακα και την φυσική θεραπεία. Ο δάσκαλος Γου Ναν Φανγκ άνοιξε το σχολείο του στους πρόποδες του βουνού Σουνγκ, 8 χιλιόμετρα από τον ναό Σαολίν για να διδάξει Τσαν, Γου & Γι και το Κουνγκ Φου της γενεαλογίας του προπάππου του Γου Κου Λουίν ώστε να συνεχίσει έτσι να διαδίδει την πολύτιμη κληρονομιά της οικογένειάς του.
Και οι δύο δάσκαλοι, με διαφορετικούς τρόπους, είναι αφιερωμένοι στην διδασκαλία, διατήρηση και προβολή των αρχαίων παραδόσεων Σαολίν Τσαν - Γου - Γι και το Κουνγκ Φου της γενεαλογίας του Γου Κου Λουίν.

Κατά τα τελευταία χρόνια, εν μέρει με των λόγων και της φιλοσοφίας του για το Τσαν και την εφαρμογή του στην πολεμική τέχνη του Σαολίν Κουνγκ Φου αλλά και ενδεχομένως, εν μέρει του ντοκιμαντέρ του BBC «Extreme Pilgrim», όλο και περισσότεροι άνθρωποι, τόσο Δυτικοί όσο και Κινέζοι, βρίσκουν το δρόμο τους προς το βουνό "Σουνγκ" να γνωρίσουν κατ' ιδίαν και από "πρώτο χέρι" την προέλευση της παράδοσης του Σαολίν Κουνγκ Φου. Επίσης οι δάσκαλοι της "Πηγής του Νεαρού Δάσους" επισκέπτονται και διδάσκονται από τον ίδιο τον δάσκαλο Γου Ναν Φανγκ καθώς η διδασκαλία του αποτελεί ακρογωνιαίος λίθος στην εξάσκησης του παραδοσιακού Σαολίν.
FILE0050.jpg
wu-nanfang-4.JPG
wu-nanfang-3.jpg
wu-nanfang-2.jpg
wu-nanfang-1.jpg
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών