"Το κοντάρι Σαολίν" - Σαολίν Κουίν 少林棍 (Shàolín Gùn)

Ο ναός Σαολίν είναι διάσημος και από την τέχνη του κονταριού. Είναι το αγαπημένο όπλο των μοναχών και σπάνια φεύγουν χωρίς αυτό. Το βιβλίο "Το σύστημα του καθιστού αρχιερέα" αναφέρει:

"...Στον παλαιότερο ναό των Σαολίν, οι αίθουσες είχαν 500 μοναχούς…εάν θέλετε να γνωρίζεται από πού προήλθε αυτό το κον τάρι, ο καθιστός αρχιερέας το έδωσε εκεί…"

Το κοντάρι Σαολίν, είναι μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες του Σάολιν Γου Κουνγκ και το βασικότερο όπλο στο ναό Σαολίν. Επειδή τα κοντάρια και τα ραβδιά μπορούσαν να βρεθούν παντού στο δάσος, ήταν πολύ εύκολο για τους μοναχούς Σαολίν να τα χρησιμοποιήσουν ως όπλα για να υπερασπιστούν το ναό. Προτιμούν το κοντάρι βάση της βουδιστικής διδασκαλίας μη φόνου. Γι’ αυτό οι μοναχοί φρουράς Σαολίν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατάρτιση των δεξιοτήτων κονταριού Σαολίν.

Οι μορφές του κονταριού Σαολίν που παραδίδονται από τους αρχαίους χρόνους ανεξαρτήτου σειράς περιλαμβάνουν: Γιν Σόου Κουίν 阴手棍 (Yin Shou Qun) "Tο αρνητικό χέρι", Γιανγκ Σόου Κουίν 手棍 (Yang Shou Qun) "Το θετικό χέρι", Τζιμέι Κουίν  齐眉棍 (Qimei Qun) "Το κοντάρι φρύδι", Φανγκ Χούο Κουίν (Feng Huo Qun) "Το κοντάρι του άνεμου και της φωτιάς", Γιουάν Χόου Κουίν (Yuan Hou Qun) "Το κοντάρι του χοροπηδηχτού πίθηκου", Νταν Παν Λουνγκ Κουίν (Dan Pan Long Qun) "Το κοντάρι του κουλουριασμένου δράκου", Σουάνγκ Παν Λουνγκ Κουίν (Shuang Pan Long Qun) "To διπλάσιο κοντάρι του κουλουριασμένου δράκου", Μέι Χουά Κουίν 梅花(Mei Hua Qun) "Το κοντάρι του άνθους της δαμασκηνιάς", Γιουίν Γιανγκ Κουίν (Yun Yang Qun) "Το κοντάρι του σύννεφου και του ήλιου", Τσιτιέν Ντασένγκ Κουίν (Qitian Dasheng Qun) "Το κοντάρι του βασιλιά των πιθήκων" κ.α.

 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών