Ο μάχιμος μοναχός Σι Τζαν Τζι 释湛举 (Shì Zhàn Jǔ)

Λίαν Χουάν ΤσουάνΚατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τσινγκ (1644-1912) έζησε ένας διάσημος μοναχός, ο Σι Τζαν Τζου 释湛举 (Shì Zhàn Jǔ). Σεβάσμιος Τζαν Σι μπήκε στο ναό Σαολίν το έτος 1790 και έγινε ένας δάσκαλος 26ης γενιάς μοναχών Σαολίν υπό τον ηγούμενο Σι Χάι Τσαν 释海参 (Shì Hǎi Cān).
 
Στο μοναστήρι διέπρεψε τόσο ως γνώστης της παραδοσιακής ιατρικής, καθώς και ως δάσκαλος του Κουνγκ Φου. Έχοντας μελετήσει Κουνγκ Φου κάτω από τους μοναχούς 24ης γενιάς Σι Ρου Τζινγκ 释如净 (Shì Rú Jìng) και Σι Ρου Λιάνγκ 释如亮 (Shì Rúl Liàng), ο Τζανγκ Τζι γρήγορα έγινε καλός γνώστης των μεθόδων της γροθιάς Σαολίν, Τσι Νά (Αρπαγές κλειδώματα) και Τσι Κουνγκ (ενεργειακή άσκηση). Ειδικεύτηκε επίσης στη μέθοδο των Έξι Αρμονιών 合拳 (Liù Hé Quán). Το βάθος της γνώσης, της εμπειρίας και το επίπεδο δεξιοτήτων του, τον αξίωσε στο να γίνει αργότερα ο ανώτερος εκπαιδευτής των μάχιμων μοναχών της μονής Σαολίν. Σήμερα μπορούμε να τον δει κανείς να απεικονίζεται στις τοιχογραφίες Σαολίν μαζί με τον Σι Τζαν Λούο 释湛洛 (Shì Zhàn Luò, 1777-1864) και να καθοδηγεί τους μοναχούς σε ένοπλη και άοπλη εξάσκηση μαχητικών δεξιοτήτων.

O Τζαν Τζου συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του Σαολίν Κουνγκ Φου κατά τη διάρκεια της γενιάς του. Μερικά από τα έργα του περιλαμβάνται η "Γροθιά των Έξι Αρμονιών", οι 72 τέχνες του ναού Σαολίνκαι η "Γροθιά Μικρός Χείμαρρος".

Τροποποίησε και επέκτεινε μια σειρά από τα προϋπάρχοντα Σαολίν Κουνγκ Φου σύνολα συμπεριλαμβανομένου τη "Γροθιά Κανόνι" Σαολίν - Πάο Τσουάν και την αρχαία μορφή εσωτερικής άσκησης "Απαλή Γροθιά" - Ρόου Τσουάν.

Ήταν επίσης ο δημιουργός αρκετών νέων σύνολων Κουνγκ Φου συμπεριλαμβανομένων της "Παλάμης που Καταδιώκει τον Άνεμο" καθώς και των πιο γνωστών συνόλων της "Γροθιάς του Πρωινού Ήλιου" - Τσάο Γιάνγκ Τσουάν και της προέκτασης της, την "Γροθιά του Φωτεινού Ήλιου" - Τζάο Γιάνγκ Τσουάν.

Επιπλέον, ο Τζαν Τζου ήταν επίσης ο δημιουργός ενός ευρέως διαδεδομένου στυλ και πολύ θεμελιώδους συνόλου Σαολίν Κουνγκ Φου, της "Αλυσιδωτής Γροθιάς" Σαολίν - Λίαν Χουάν Τσουάν. Δημιούργησε αυτό το σετ με βάση τα υποσυστήματα της "Γροθιάς του Ιερέα" - Λούοχαν Τσουάν, της Γροθιάς Ανάμεσα από τα Χέρια - Τούνγκ Μπέι Τσουάν και της "Γροθιάς του Άνθους της Δαμασκηνιάς" - Μέι Χούα Τσουάν. Λαμβάνοντας την ουσία αυτών των τριών υποσυστημάτων και σε συνδυασμό με τη δική του εμπειρία της μάχης, ανέπτυξε αυτό το σύνολο των δεκαοκτώ κινήσεων της "Αλυσιδωτής Γροθιάς Σαολίν" - Λίαν Χουάν Τσουάν.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών