Τα "Χέρια που Σπρώχνουν" Τουί Σου 推手 (Tui Shou)

Τα "Χέρια που Σπρώχνουν" Τουί Σου 推手 (Tui Shou) έχουν δημιουργηθεί από τον Τσεν Ουάνγκ Τινγκ( Chen Wangting 1600-1680) τον ιδρυτή του Τσεν Τάι Τσι Τσουάν 太极拳 και ήταν αρχικά γνωστά ως "χτυπώντας τα χέρια" (Da Shou) ή "διασταυρώνοντας τα χέρια" (Ke Shou). Στην πρόσφατη ιστορία τα "Χέρια που Σπρώχνουν" έχουν γίνει ένα μέρος των σύγχρονων ανταγωνιστικών κινεζικών πολεμικών τεχνών, ειδικά αυτών που ασχολούνται με τις εσωτερικές πολεμικές τέχνες (內家 Nei Jia). Στο πλαίσιο αυτό, τα "Χέρια που Σπρώχνουν" δεν είναι μια άσκηση για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά ένα αγωνιστικό άθλημα.

Σαν άσκηση δεξιότητας όμως, τα "Χέρια που Σπρώχνουν" είναι το κλειδί για τους μαθητές να βιώσουν σωματικά και να κατανοήσουν τον τρόπο που οι διάφορες εσωτερικές πολεμικές τέχνες όπως το Τάι Τσι Τσουάν 太极拳 το Πα Κουά Τζάνγκ 八卦掌 κ.α. κάνουν χρήση τεχνικών όπως η μόχλευση, η ευαισθησία, η ανταπόκριση, ο συντονισμός και η τοποθέτηση του σώματος (ρίζωμα) για να αποτρέψουν μια επερχόμενη δύναμη.

Τα "Χέρια που Σπρώχνουν" συνήθως ασκούνται σε ζεύγη. Συμβάλλουν στη βελτίωση της εστίασης, το συντονισμό και την τοποθέτηση. Η εκπαίδευση με έναν εταίρο επιτρέπει σε ένα μαθητή να αναπτύξει το να "ακούει την δύναμη", την ευαισθησία να αισθάνεται την κατεύθυνση και την δύναμη της πρόθεσης ενός εταίρου. Οι μαθητές έτσι αναπτύσσουν την ικανότητα να ανταποκρίνονται αυθόρμητα και φυσικά σε εξωτερικές δυνάμεις. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση κάποιος να υπερασπιστεί αποτελεσματικά σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση και όταν είναι απαραίτητο. Εξαιρετική μορφή αυτοάμυνας για όλες τις ηλικίες ανεξαρτήτου φύλλου και σωματικής δύναμης.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών