Ο χαρακτήρας "Χου" 虎 (Hǔ) - Τίγρης

O κινέζικος χαρακτήρας "Χου" 虎 (Hǔ) βασικά σημαίνει "Τίγρης" αλλά επίσης αναφέρεται και στην γενναιότητα ή δυναμικότητα που αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο ζώο.
 
Η μίμησή του στο Κουνγκ Φου (Hu Quan) εμποτίζει τον ασκούμενο με τα χαρακτηριστικά της τίγρης: σθένος, θάρρος, ζωντάνια και δυναμισμό.
 
Η άσκηση του Τίγρη στο Τσι Γκονγκ της "Μίμησης των 5 Ζώων" (Wu Qin Xi), προσφέρει ζωτικότητα στο συκώτι και ενισχύει τους τένοντες και τους μύες.
 
Ο χαρακτήρας είναι ένα ιδεόγραμμα το οποίο απεικονίζει μια τίγρη που στέκεται στα πίσω της πόδια. Αποτελείται από δύο μέρη: στην κορυφή είναι to "Χου"虍 (hū), η ονομασία του τίγρη και στο κάτω μέρος είναι 儿, δύο γραμμές που αντιπροσωπεύουν τα δύο πόδια.
 
Παραδείγματα των όρων που χρησιμοποιούν το χαρακτήρα 虎 περιλαμβάνουν το 老虎 (lǎo hǔ), ένα άλλο όνομα για την τίγρη 猛虎 (Meng hǔ), μια "άγρια ​​τίγρη", 劍齒虎 (jiàn chǐ hǔ), μια τίγρης σπαθί ή κυριολεκτικά μια τίγρη με δόντια 齒 (chǐ) - (σαν) σπαθί 劍 (jiàn) ​​και 虎口 (hǔ kǒu), κυριολεκτικά το στόμα 口 (kǒu) του τίγρη.

Η έκφραση 馬虎 (mǎ hǔ) αναφέρεται στην απροσεξία, στην προχειρότητα, την αμέλεια, ενώ το 馬馬虎虎 (mǎ ma hǔ hǔ) περιγράφει κάτι που είναι ανεπίσημο ή πρόχειρο και είναι μόνο μέτριο ή η ποιότητά του απλώς ανεκτή, στην καθομιλουμένη ελληνική όπως σαν να λέμε "έτσι και έτσι".

Η εταιρεία  διαδικτύου "Yahoo" ονομάζεται 雅虎 (yǎ hǔ) στα κινέζικα.

臥虎藏龍 (Wò Hǔ Cáng Lóng) είναι το κινεζικό όνομα της ταινίας «Τίγρης και Δράκος».

Το 虎背熊腰 (hǔ bèi xióng yāo) περιγράφει κάποιον με ένα εύρωστο και ισχυρό σκελετό, με μια πλάτη τόσο ισχυρό όσο εκείνη μιας τίγρης και μια μέση στιβαρή όσο μιας αρκούδας.

Το 虎父無犬子 (hǔ bèi xióng yāo) μεταβιβάζει μια παρόμοια έννοια ως ότι "ένας τίγρης δεν θα έχει ποτέ για παιδί ένα σκυλί" και συνήθως αναφέρεται στο ότι ένας πατέρας που διακρίνεται σε κάτι, το πιθανότερο είναι να τον ακολουθήσει στην επιτυχία και ο υιός του.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών