Διασχίζοντας τον ποταμό Γιάνγκ Τζε στον δρόμο για το Σαολίν

Ο μοναχικός δάσκαλος συνέχισε βόρεια και διέσχισε τον ποταμό Γιάνγκ Τζε (Yang Zi), στα κινέζικα Τσανγκ Τζιάνγκ 长江 (Chang Jiang), o οποίος διαιρούσε το βασίλειο της Κίνας σε Βόρειο και Νότιο. Μάλιστα υπάρχει και μια ιστορία που λέγεται ότι διαδραματίστηκε στον ποταμό.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα ήταν καθισμένη στην όχθη του ποταμού. Δίπλα από την ηλικιωμένη γυναίκα ήταν μια μεγάλη συστάδα καλαμιών. Ο Τα Μο ζήτησε από την ηλικιωμένη γυναίκα, αν μπορεί να πάρει ένα από τα καλάμια. Του απάντησε ότι φυσικά μπορεί να πάρει. Ο Τα Μο πήρε ένα καλάμι και το τοποθέτησε πάνω από στην επιφάνεια του ποταμού.Ανέβηκε στο καλάμι, και πέρασε στην άλλη όχθη του ποταμού με την δύναμη της ενέργειας του, του "Τσι" 气 (Qi). Ένας ακόλουθος του ο Σανγκ Κουάνγκ (Shen Kuang) που είχε κι αυτός μαζί με τον Τα Μο είδε το γεγονός και αισθάνθηκε ότι θα μπορούσε να κάνει και αυτός το ίδιο... Έτσι, έτρεξε προς την ηλικιωμένη γυναίκα και χωρίς να ρωτήσει, άρπαξε μια χούφτα από καλάμια. Τα έριξε στον ποταμό και ανέβηκε επάνω τους. Τα καλάμια βυθίστηκαν κάτω από το βάρος του Σανγκ Κουάνγκ και αμέσως άρχισε να πνίγεται. Η ηλικιωμένη γυναίκα τον λυπήθηκε και τον τράβηξε έξω από το ποτάμι. Όπως ήταν στο έδαφος ξερνώντας το νερό του ποταμού, η ηλικιωμένη γυναίκα του μίλησε. Του είπε ότι με το να μην ζητήσει άδεια για να πάρει τα καλάμια είχε δείξει ασέβεια προς αυτήν. Δείχνοντας ασέβεια προς αυτήν, δεν σεβάστηκε και τον εαυτό του. Του είπε επίσης ότι έψαχνε για έναν δάσκαλο, κάποιον να τον διδάξει. Ο Τα Μο,ο άνθρωπος που ακολουθούσε, ήταν πράγματι ο Δάσκαλος. Όταν το είπε αυτό, τα καλάμια που είχαν προηγουμένως βυθιστεί από τον Σανγκ Κουάνγκ επανήλθαν και βρήκε ξαφνικά τον εαυτό του να στέκεται στα καλάμια. Μεταφέρθηκε κατά μήκος του ποταμού και αμέσως μετά άρχισε να ακολουθεί τον Τα Μο. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν μια Μποντισάτβα (Pusa 菩萨) που ήταν εκεί για να βοηθήσει τον Σανγκ Κουάνγκ.

Επίσης στις 17 Οκτωβρίου του ίδιου έτους διέσχισε τον Χουάν Χο (Huang He) «κίτρινο ποταμό» και συνέχισε να πηγαίνει βόρεια μέχρι που έφτασε στο βουνό 嵩山 (Song Shan), ψάχνοντας για τον ναό Σαολίν όπου ήθελε να συναντήσει τον παλιό φίλο του τον Μπά Τουο 跋陀 (Ba Tuo).
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών