Υγεία και αυτοάμυνα

Το Σαολίν Κουνγκ Φου είναι βγαλμένο μέσα από την χιλιόχρονη εμπειρία των μάχιμων μοναχών του ναού και έχει δημιουργηθεί αρχικά για την ενδυνάμωση της υγείας, κατόπιν αναπτύχθηκε από τους μοναχούς σε μαχητική τέχνη για την προστασία του ναού Σάο Λιν σε μάχες σώμα με σώμα.
 
Ο σεβαστός δάσκαλος Σι Ντε Γιάνγκ 释德杨 (Shi De Yang) 31ης γενιάς μοναχών Σάο Λιν, υποστηρίζει ότι στις μέρες μας δεν υπάρχει ανάγκη τόσο για την εφαρμογή των πολεμικών τεχνικών αυτή καθαυτή όσο για μέριμνα της υγείας και της προσωπικής μας ενέργειας.
 
Στο παραδοσιακό Σάο Λιν Κουνγκ Φου, δίνεται περισσότερη έμφαση στην κατάρτιση του σώματος μέσα από την ορθή εκτέλεση των φορμών (Τάο Λου)  που στόχο έχουν την αντοχή, ενδυνάμωση και έντεχνη τοποθέτηση του σώματος στο χώρο. Επίσης επιδιώκει την ενοποίηση του πνεύματος και σώματος ώστε σκέψη - δράση να γίνουν ένα.
 
Τα Τάο Λου ξεκλειδώνουν πολύ μελετημένες και δυναμικές τεχνικές αυτοάμυνας αλλά για την χρήση τους χρειάζεται εμπειρία χρόνων.
 
Τα Τάο Λου ουσιαστικά είναι "εικονικές μάχες" η πολυπλοκότητα των κινήσεων αν και μαχητικές, απαιτούν ήρεμο και συγκεντρωμένο πνεύμα για να εκτελεστούν, το ήρεμο και καθαρό μυαλό μπροστά σε οποιονδήποτε κίνδυνο αποτελεί τον καλύτερο σύμβουλο.
 
Η επανάληψη μιας μαχητικής κίνησης γίνεται δεύτερη φύση στον ασκούμενο και είναι στην διάθεσή του αν χρειαστεί.
 
Επιπλέον μέσα στην ύλη της εκπαίδευσης υπάρχει το Σαν Τα (αποφυγή και χτύπημα) και το Τσιν Να (Qin Na) (αρπαγές και κλειδώματα) που καθιστούν κάποιον ικανό να αντεπεξέλθει σε περίπτωση αυτοάμυνας, σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εκπαίδευσή τους.
 
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών